Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

Plami avatar Plami 373 Точки

[Exam] JavaScript Basics - July 2014 - Впечатления, резултати, инфо срокове за домашни и т.н.

Тъй като още никой не е отворил тема относно изпитите по JavaScript, които текат в момента, реших да отворя една такава. Аз бях на вчерашната дата и мога да споделя нещо. Задачите поне за мен бяха доста трудни, като се започне още от първата. Когато Наков я обясняваше ми се стори направо нерешима, а когато каза, че това е най-лесната задача, доста голяма част от препълнената зала съжалиха, че са дошли :D

Но мисля, че за тези 20 дена, които имахме, някои от нас, въпреки че започнаха от нулата, постигнаха доста добри резултати. Аз лично се подготвях доста стабилно този път с нашите лекции и с тези от Телерик. Мисля, че трябваше още една подготовка за изпита освен тази на Яна и Кико, която между другото за пореден път ми беше доста полезна и искам още веднъж да ги поздравя. Но сигурно със следващия випуск такива проблеми ще се изчистят :)

А вие какво мислите относно провеждането на курса и самия изпит?

Тагове:
16
JavaScript Fundamentals
mpeshev avatar mpeshev Trainer 98 Точки

Преглеждайки постовете през последните няколко седмици, имам чувството, че голяма част от студентите нямат ни най-малка представа как се развива ИТ индустрията в световен мащаб. Нямам предвид кварталните фирмички от по двама души, които работят по гаражни сайтчета, а компании с реален бизнес модел, работещи по сериозни платформи, които вървят на сървъри в различни центрове по света.

Както каза някой по-горе:

"Това е стар, комунистически прийом, да се съобразява всеки с останалите и нивото да се сваля заради масите и е много крайно време да се оттърсим от него."

Имате ли представа какво е нивото на места като: MIT, Stanford, Berkeley? Топ университети като тях имат Open Source курсове онлайн, или презентационни материали, които може да прегледате спокойно. Повечето от тях не се открояват с високо качество или иновативност: просто преподават модерни технологии (от последните няколко години, а не Delphi или Basic) с трейнъри на ниво над средното.

Те отделят ли хиляди часове на всеки курс? Залагат ли на стотици практически примери? Повечето залагат на философията на програмирането, минават през основните концептуални точки, дават по няколко примера.

Синтаксисът се учи в час или от книга, логическото мислене отнема време и много работа вкъщи и по практически проекти. Там богатството е във високата мотивация на студентите, екипната работа, както и възможността да се работи по вътрешни проекти или да се участва в елитни стажове за отличните кандидати.

Друг колега спомена:

"Човек трябва да се състезава с най-добрите, ако иска да бъде някой ден сред най-добрите!"

Ако искате да изкарвате по максимален брой точки на всички задачи само от слушане в час, то тогава или сте гениални, или искате да учите в държавен университет, в който завършват 100% от студентите, независимо от присъствията, интелектуалния им капацитет и отделеното време. Именно това са университетите, чиито дипломи не играят никаква роля в индустрията.

Богатството на топ IT колежите по света са: team work, extracurricular activities, практическа работа вкъщи, lab projects и други. Точно така, както са стартирали и някои от най-големите проекти онлайн в момента (като Google и Facebook). Макар и те да са единичен пример, нито един от създателите им не е научил цялата материя единствено от слушане на лекциите в университета.

"Идваме в Софтуни и учим 4 различни езика за програмиране + CSS HTML за 3 месеца, а още не сме учили бази данни например.

Идвам за знания и умения, а Софтуни се явява единствено като мотиватор за това аз да търся други източници в интернет и да се образовам. Защо не ни обясняват пикантните неща и сложнотиите и алгоритмичното мислене на лекциите. Синтаксиса и как се правят масиви и цикли мога да си ги разбера сам."

Ако очаквате да работите с бази от данни, без да може да си fetch-нете повече информация в правилните колекции и да ги итерирате правилно, значи имате много ограничено виждане за бранша. Системката за обущаря на пазарчето до нас сигурно ще работи и без тези знания, с 4 посещения на месец, както и да се напише. Но работа в "истинска" фирма изисква и умения по програмиране, управление на паметта, обектно-ориентиран дизайн, шаблони за дизайн, scalability и много други неща, които са необходими в голям проект, който се развива и расте с времето.

Ако пък всички тези неща са ви ясни (масивчета и цикли), то не виждам причина да се оплаквате от резултатите на изпитите. 400 точки на всички отличници и чакайте "тежките" теми, по които да учите.

"Според мен СофтУни не би трябвало да таргетира хора, които предварително имат добре оттренирано алгоритмично мислене или стабилен бекграунд в теорията му. "


СофтУни НЕ таргетира състезатели от олимпиади или други алгоритмисти. Това, че в някои от задачите или лекциите има по някоя задача с алгоритми, не означава, че това е профилът. Дори в домашните да имате по-трудна математическа задача, това са концептуални проблеми, които имат стотици хиляди решения онлайн, които може да намерите и научите респективно. В бранша не се очаква да пишете elliptic curve cryptography алгоритми всеки ден, поради което алгоритмите са много малка част от материала.

Въпреки това елементарни алгоритмични упражнения и уроци за управление на паметта има винаги, за да не започнат всички да четат 20GB файлове в един обект и да срутят проекта. В изпита повечето задачи са абсолютно адекватни и обективни, като за целта мога да дам десетки практически примери за неща, които са необходими и изискват точно тези умения и такъв тип задачи.

"Така, че, за жалост, в момента не учим практическо програмиране със ъсответния език, а някакъв вид подготовка как да смениш от типове, на без типове и как от без типове да смениш на доларчета :)"

Практическото програмиране идва по-натам, след като са ви ясни основите на програмирането. Както виждате пределно ясно, тук има хора с предишен опит, на които им е безкрайно скучно, както и хора с никакъв опит, на които им е изключително трудно. Програмата е съобразена спрямо различни норми и практически опит в обученията на Наков през последните 10 години, през които са минали стотици групи от студенти и са калибрирали нивото, плюс програмите на най-добрите колежи и университети в целия свят.

Ученето на няколко езика е богатство, защото софтуерното инженерство е умение, което не зависи от синтаксиса. Това все пак са само основите, след което идват работа с база от данни, уеб програмиране и други практически неща, за които ви трябват основите. Не може да очаквате да станете Шекспир без елементарни познания за граматика, нито да се качите на болид от Формула 1 без познания за автомобила и шофирането. Нещата се градят с времето.

СофтУни не е C# академия, PHP училище или Java школа. Познаването и опитът с няколко езика ще ви позволи да работите в коя да е компания в индустрията, без значение от езика. В програмирането е важен принципът "Use the right tool for any job", и стрелянето по мухи с гранатомет не е нещо, в което адекватните клиенти биха инвестирали. След като част от вас имат желание да стажуват във Facebook или други топ фирми, проучете колко различни езика и технологии се използват там и помислете дали има смисъл да забивате в една единствена технология, която най-вероятно ще залезе след 5-10 години. Простата история на програмирането и трендовете за новите езици говорят достатъчно по темата.

Преди финал, но не на последно място:

"Това, че задачите на изпита са трудни, не значи, че материалът за решаването им не е преподаван!"

Още веднъж: синтаксис се учи в час или от книга, логическото мислене се тренира по време на упражнения, практически проекти и екипна работа, включително code review (проверка на домашни) или pair programming.

 

33
kasskata avatar kasskata 492 Точки

А, как да се подготвиш за изпита като не знаеш, че ще има неща, които ги няма в учебния материал. По логиката ти, трябваше да подготвя ООП JS за изпита, защото е JS. Е аз нямам нищо против да научим всичко за един език, но да го учим толкова повърхностно(за супер малко време) и после да ни дадат задачи, които никой не ти е казал, че ще бъдат такива, не съм съгласен.

Например имаше на изпита задача с правилния Regex, ами аз ако нямах нет НИКОГА нямаше да направя пресявката правилно на думите.

 Задачата с 2д масив мога да ви кажа, че до сега нямаше по изпитите 2д масиви и точно там, където не се използват такива масиви най-много, Там дадоха най-трудните задачи за 2д масиви, където аз се подготвях за такива задачи и не можах, камо ли човек дето сега започва с масиви.А и то и в домашното нямаше задачи за подготовка. Не говоря за частните случаи, където казват в темата, че сега започват да учат. Даже бих ги похвалил като колежката Цвети.

    Не всички можем да хвърляме боб да отгатваме какво да подготвяме за изпити.

7
mpeshev avatar mpeshev Trainer 98 Точки

Например имаше на изпита задача с правилния Regex, ами аз ако нямах нет НИКОГА нямаше да направя пресявката правилно на думите.

Вероятно ако спреш Интернет достъпа на всички програмисти по света за 2 седмици, онлайн пространството ще рухне. Именно затова имаш пълен достъп до Интернет, без "обади се на приятел" жокера. 

Тъй като някои по-сериозни студенти, които познавам, също са писали в темата - единственият продуктивен вариант да говорите за проблеми е да описвате конкретните задачи и конкретните усложнения по тях.

"Изпитът беше труден" не е решение. 

"На задача Х това нещо не сме го учили и търсих 40мин в Интернет и не го намерих" е реален проблем за реална точка. 

През 2008-ма година една от групите ми студенти имаше изпит и първа задача беше преобразуване на 10-тично число в двоично. 60% от студентите не я бяха направили и ние бяхме виновни. Искрено се надявам да не започнете да ме убеждавате, че "convert decimal to binary java/c#/whatever" не връща резултати директно на copy-paste код.

10
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Много нещо се изписа тук. Като цяло е нормално хора с малко точки да са недоволни от изпита, в това число и аз.

Само моля не мислете че искаме лесни задачи, които да ги решат 90% от хората. За в бъдеще очаквам още по сложни задачи.

Това което мисля аз а и явно и други колеги, споделят моето мислене е че материала не може да ни подготви за изпита.

Ами тогава просто ни дайте насоки. Дали ще са допълнителни задачи, лекции, материали за самоподготовка. Няма как за 20 дена, дори и да не ходя на работа, да си гледам детето и да не споменавам други неща,  да се подготвя за изпит. Aз искам да се явя на изпит подготвен.

Много колеги примерно казаха „нямам време за екипна работа“ и не се записаха. Други казаха, ами ще вземем нещо готово, ще го преработим малко и готово, защото няма време.  Ами какво може да ни помогнат тогава екипните работи ?
А домашните или проверката на домашните, която липсва или както писах е copy/paste.

Наясно съм че Наков или хората които помагат за изготвяне на материала, няма как да преподадът, обяснят всичко.  Ама нека тогава да има материали(знам че в интернет има всичко), които да ни подготвят за изпита. Аз реших доста задачи от C# на JS, ами лесни ми бяха и ако имаше такива на изпита, щях да имам доста повече. Да ама явно не ми помогнаха.

Аз поне така виждам нещата.

11
Genchev avatar Genchev 23 Точки

Приятели, за пореден път се потвърди, че трябва яко четене, решаване на задачи и търсене на нови източници, с цел повишаване на знанията. Само лекцийте от СофтУни не са достатъчни!!!

Вярвам, че философията на SoftUni е много правилна. Нормално е да има грешки, но нека всички уважим техните усилия, безсънни нощи и огромната им отговорност към всички ни. В кой университет взимат под внимание мнението на студентите и къде знанията и уменията са по-важни от дипломката???

Сигурно малцина от вас си имат на представа, колко скъпо струва такъв вид обучение в чужбина. Само за справка три дневен курс в Англия струва £1500 (за начинаещ). Добре е, че има критика. Все пак тя довежда до повишаване на качеството. Но преди всичко първо трябва да търсим в себе си пропуските, които допускаме и да си извлечем поуките си след този изпит. Да не се отчайваме, а да учим още по-сериозно.

Аз не се представих кой знае колко добре на изпита, но няма да се предам точно сега.

Успех на всички!

 

4
kasskata avatar kasskata 492 Точки

естествено че уважам труда на всеки допринесъл за този унверситет. Уважавам и подкрепям цялата инициатива, но без критика няма градивност. Feedback-а е най важен за организация като нашата. Ако не исках нещата да се оправят, никога нямаше да пиша тук или да противореча на г-н Пешев, който за мен е много надарен човек и аз не съм на неговото ниво да се противопоставям, но така чувствам че ще направим нещо за вбъдеще. Все пак има още 2 потока след нас и ако станат такива недорузомения отново, ще си имамеме проблеми и с тях не е ли така ?

Няма място за отказване хора ! Продължавайте силно да се борите за оценките си
4
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Да се включа и аз където не ми е много мястото.

Аз съм от майския курс и честно казано чувствам, че имаме много сериозно предимство. Първият випуск сте, как да го кажа, пушечно месо. Много е вероятно всичко, което може да се обърка и сбърка, да се случи именно на вас. И надявам се нещата да се коригират за следващите, т.е. за нас.

Да не забравяме, че СофтУни е нова организация. Да не забраяме, че е приемник на академия, която залага в много голяма степен на един език за програмиране. Екипът на университета се сблъсква с нови за тях предизвикателства; ако ще 50 години опит да имаш в обучаването на хора, не може отведнъж всичко да тръгне по мед и масло. Трябва си технологично време нещата да си дойдат на мястото; предвид, че Наков и ко. знаят какво правят, сигурно това време няма да е кой знае колко дълго, но пак го има.

Защо казах, че чувствам, че имам сериозно предимство. Най-малкото изпитните задачи, които са ви давани на вас, са на наше разположение за подготовка. Хубаво решиха задачите от всички изпити по C# Basics да ни ги слагат към домашните, да видим още отрано какво точно се очаква от нас. И първият ми сблъсък с изпитна задача беше малко шок; някои задачи си ги решавах с дни, 1-2 ми отнеха повече от седмица. Честно казано, ако бях с първата група, ако имах само задачите от домашните и едната примерна тема за подготовка, в никакъв случай нямаше да изкарам толкова добър резултат, какъвто постигнах. За следващите курсове отново ще имаме този плюс, че ще може да се готвим с даваните задачи и да видим какво още трябва да научим, освен това, което е преподадено - нещо, което вие нямате и е нормално да има хора, които са недоволни. 

Ученето е процес - и ние се учим, и СофтУни се учат. Голямата разлика с формалната образователна система е, че тук ние може да променим нещата, с обратна връзка, с идеи, дори с мрънкане (човек, който купува някакъв продукт, е в пълното си право да мрънка и да иска повече за парите, които дава, няма значение колко по-скъпи са алтернативите).

СофтУни е организация, която е ориентирана към студентите си и към работодателите в бранша. Те имат стимул и желание да се подобряват постоянно, за да отговарят на очакванията на тези две групи. И нямат стимул да приемат бройки хора на килограм, да предлагат некачествен продукт и студентите им да са недоволни от знанията, които получават или от начина, по който ги получават. 

10
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

С риск да прозвучи грубо, не ми е точно такова мнението, но за да не бъда субективен, а обективен : Аз си плащам за дадена услуга и не съм длъжен нито да уважавам този, който ми я предоставя, защото ми я предоставя - реално не ми я предоставя, аз си я КУПУВАМ. Нито пък трябва да го оправдавам, че бил стартъп. Като е стартъп кампания - да бъде безплатна. Като си купуваш домати от пазара, оправдаваш ли търговеца, че за първа година сее домати и ги обрал докато са зелени и за това са кисели - не! Щом е излязал на пазара - оправдания няма.

10
ivan_met avatar ivan_met 6 Точки

Аз мисля че изпита просто беше подценен от голяма част от нас, особено тези които са се справили добре на Java-basic. Поне аз така направих, освен домашните и примерния изпит, който доста помогна не съм тарсил други задачи за подготовка и съответно не успях да се спавя с всички задачи на изпита. А това че на изпита имаше тип задачи които не сме тренирали ами  - шанс какво да се прави....дори мисля че така е по-добре.В живота никога незнаеш какво предстои и трябва да се готвиш за най-сложното и да се надяваш на най-простото :) Ако винаги знаем какви задачи ще има на изпита какъв е смисъла да се ходи на изпит,а и най-вероятно са давани подобни задачи в Телерик но не съм сигурен :) Успех на всички, които са се записали за днес и които мислят да ходят на поправка.

-1
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Много добре казано! Всеки можеше да погледне напримерно  ТУК или на другите години и да получи допълнителните насоки по които да работи - Примерни задачи да иска човек ;). Но ние Българите сме свикнали да мрънкаме само!

2
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

Аз не разбирам как това като ходиш на изпити, където има нещо, което не знаеш, ти помага занапред, когато като програмист във фирма, ще попаднеш в същата ситуация. Дали за 6 часа ще се сепнеш на изпита и ще се вземеш в ръце, или 2 години по-късно като ти се случи на работното място, ще се сепнеш за пръв път и след 2 часа ще се окупитиш - все тая. По никакъв начин не ти помага да си развиеш "гугъл уменията". Даже по-зле - ще заучиш, че за кратко време можеш да изгуглиш много неща и да ги приложиш - с всичкия крап, който има в кода, който си изкопирал. 

7
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Лелеее, какви сте писатели... Я и аз да се доизтропам в темата. След като изпитът приключи, мога да кажа, че да, не беше лесен :). Въпреки всичко, това ми е първият изпит, в който съм сигурен, че можех да взема точки от всяка една задача и все пак имам най-малко точки от всички изпити. Парадокс, а :)? Колкото и да му е забавно на hristolilov, да, на мен наистина не ми стигна времето. Даже не успях да си взема дежурните лесни точки с 'отгатването' на входа/изхода :). Решение на трета задача предадох буквално в края на продълженията така да се каже. Тамън почнах да нагласям изхода за да взема барем и още ония 10-на лесни точки и съдията свири край на мача. До 4-та задача въобще не успях да стигна.

Все пак, всичко си беше до логика. Нямах проблеми със синтаксиса(с изключение на ония toFixed, LOL). След изненадите с маповете на Java тук се чувствах много по-сигурен. Е, предполагам можех да си направя по-умнo трета задача ако наистина ползвах някоя матрица, но не се сетих как. И да, аз още на Java-та казах, че най-големият ни минус като първи випуск е, че няма откъде да се готвим. Аз до сега съм се готвил единствено за C# изпита. На всичко останало съм решавал само домашните. Откъде да се готвя за JavaScript? Първо, че задачите за C# са по-лесни, второ, че дори да взимам задачи от Телерик, като ги няма налични за тестване в Judge-а, аз мога да си правя там некви работи и да нямам никаква идея дали работят коректно или не. Даже не реших и подготвителните задачи. Всичките ги бях решавал вече, паднаха ми се или на изпита, или на поправката, или ги бях прегледал по-трудните. Сметнах за абсолютно безсмислено да пренаписвам задачи, на които по принцип знам логиката, само защото е на друг език, който е дори и с по-лесен синтаксис. Отделно, че не знам как се получава, ама даже едва си решавах домашните в срок :). Ей това време как лети!

Аз като цяло нямам нищо против да са трудни задачите. Мозъкът се развива, когато се ползва и напряга, както всъщност става и с всяко друго нещо. Хората винаги запомнят и се учат от трудните неща, не от лесните.

2
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Задачите от Телерик можеш да си тестваш ТУК на воля :)

1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

Абе като не са на JavaScript не е същото :P.

0
g.stoyanov avatar g.stoyanov 776 Точки

Ама ти наистина ли?!?!??? Поне си направи труда като човек ти даде информация да я погледнеш/разгледаш поне за 5 мин. Задачите са на джава скрипт - под джъджа седи бгкодер ;)

1
rosenrusev avatar rosenrusev 175 Точки

Моите впечатления са следните: тези, които го могат го правят, останалите само говорят за него :)))) Ако си подготвен вземаш изпита, ако не си (като мен), бройкаш дните до поправителна-заколителна дата. Успех на всички :))) Конкретно впечатление = отидох, пребих се в задачите и се прибрах :))) Яко, а tongue-out

4
nickpanaiotov avatar nickpanaiotov 21 Точки

Аз съм доволен от изпита. Както винаги до сега задачите бяха интересни, интернет имаше. Наков обясни къде какво се иска, даже не съм чел условията. Изкарах 300 точки, не съм барал 4-та... май трябваше ;D  

1
AlexKondov avatar AlexKondov 91 Точки

Тук не става дума за мрънкане или оплакване. Не става дума за това, да ни дават по-лесни задачи. Става дума, че се нуждаем от повече подготовка за изпитите. И най-вече, да се упражняваме на задачки от правилния тип. За тези, които не са бутвали програмни езици, и сега започвайки тепърва, изкарват максимални резултати - евала. Но не на всички им се отдава до такава степен, а и не всички имат необходимото свободно време за да кодват по 8 часа на ден. 

За мен, най-оптималното решение, като изключим подготовките, е в домашните да има задачи тип "изпит". 

10
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

Подкрепям напълно мнението на колегата. Трябва в домашните да има изпитни задачи. И това е наш пропуск. За следващото издание на курса ще е така: ще сложим сегашните задачи от изпитите като домашни. За това издание на курса нямаме много какво да направим, защото и курсът мина и изпитите.

За PHP Basics ще се постараем да реагираме по-рано и да дадем примерни изпитни задачи още в първата седмица от курса. Дано успеем, че този курс е нов и за нас и предстои да натрупаме опит с материята, да напишем PHP поддръжка в judge системата, да измислим концепцията за изпитите и да подготвим примерни изпитни теми.

6
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Иван Гатака ли ще води курса по  PHP ?

3
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Здравейте и от мен :) Искам да изкажа мнението си относни изпита!

Като цяло съм доста разочарован от себе си. Изкарах 350 точки след около 3 часа и след това още 3 часа циклих на тези 50 точки, които така и успях да достигна. Задачите според мен бяха сравнително лесни и единственото което не ми достигна е концентрация и внимание.

Като минус ще добавя това, че условията на задачите не бяха много ясни (както сме свикнали да бъдат), а на места даже бяха копнати от вчерашните задачи и недонаписани.

Не съм решил още дали ще се явявам на поправка, но това може би зависи от класирането. Разгледах другите задачи и мисля, че задачите като цяло са били еднакви по трудност,също така смятам, че с достатъчно логически мислене и малко знания по съответният език можеш да изкараш отличен резултат.

Искам да поздравя хората, които успяхда да изкарат максимални резултати на изпита и също така да пожелая успех на хората, които им предстои поправка.

2
frisky avatar frisky 16 Точки

Здравейте колеги! Искам и аз да споделя мойте впечатления от изпита. Аз бях днес и да ви кажа честно от коментарите в тази тема толкова се бях сдухал, че направо не ми се ходише. Като цяло се надявах в най-добрия случай да реша 2 задачи, но приятно се изненадах с почти 3 задачи. Гледам в много коментари сте писали как не са ни подговили за изпита и предполагам става въпрос за 2-ра и 3-та задача и искам да ви кажа, че аз лично се сетих че сме решавали такива задачи по C# basic и даже без да съм ги гледал се сетих как могат да се решат задачите от изпита. Относно колежката @Plami ми прави лошо впечатление как парадира с това че времето не е било достатъчно и тн. Ами на JAVA basics имахме повече от месец да се подготвим и резултатите не са толкова добри колкото сега, така че не търсете вината винаги в другите.

0
n.galabov avatar n.galabov 40 Точки

Колеги, не разбирам само едно: колко по-дълъг трябваше да е курсът според вас? Цикли масиви условни конструкции ги минаваме за 3-ти път... Асоциативните масиви и работа със стрингове са ни за втори път. Според мен нямаше да е ползотворно за никой, ако курсът беше по-дълъг.  

2
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.