Loading...
Simooo93 avatar Simooo93 81 Точки

[Exam - Java Basics - 8 February 2015] Lego Blocks

Здравейте колеги,

Реших въпросната задача, но получавам само 62 точки в judge системата като на 3 от тестовете дава runtime error. Моля за съдействие и ако може някой да ми разясни кога се дават споменатите грешки.

Ето кода:

http://pastebin.com/ctu4V6mi

Изпита в judge:

https://judge.softuni.bg/Contests/Practice/Index/69#2

Тагове:
0
Fundamentals Module
Filkolev avatar Filkolev 4482 Точки

Runtime == Exception. Боравиш с доста масиви, подозирам, че някъде не са преценени циклите и хвърля IndexOutOfRange.

0
Simooo93 avatar Simooo93 81 Точки

А на това ниво дават ли се вече невалидни входни данни, заради които може да ми гърмят на някои места задачите ?

Послепис: проблемът беше, че може да има "leading and trailing whitespaces", което хвърляше грешки, след като оправих StringSplitOptions вече взима 100 точки.

0
28/08/2015 22:41:40
AntonPortenov avatar AntonPortenov 102 Точки

Здравейте,

имам един проблем с тази задача.

Гърмят ми 6 и 7ми. Знам къде ми е грешката, но не знам защо се получава така

http://pastebin.com/TBRgZdSB

на въпросните тестове десния блок reversOrder не ревърсва и го вкарва така както му е подаден. примерно 5 3 1 остава 5 3 1 вместо да е 1 3 5.

При zero теста и при другите работи но не и при тези 2 теста.

Въпроса ми е каква е причината това да не се получава? Понеже търсих из нета, но не можах да намеря точен отговор.

писано е на java a това е входа при който не сортира

2
1                3                      5
1 2              3                      4           5              
 5       3  1
            5

Мерси предварително

0
15/04/2016 13:09:18
stela.iv avatar stela.iv 115 Точки

Вместо .sorted(Collections.reverseOrder()) ,използвай Collections.reverse(temp) - направо в/у готовия лист

Така просто ще ти обърне листа, без да сравнява по стойност, защото в твоя вариант ги сравнява по стойност и тогава ги обръща.

List<String> temp = Stream
        .of(scanner.nextLine().trim().split("\\W+"))
        .collect(Collectors.toList());

Collections.reverse(temp);
rightBlock.add(temp);

Може и да не го обясних много правилно, моля да ме поправи някой ако греша :)

1
15/04/2016 14:16:17
AntonPortenov avatar AntonPortenov 102 Точки

мерси!

явно в другите тестове са дали възходящи числа,затова само на тези гърми

0
stela.iv avatar stela.iv 115 Точки

Ами ти работиш със стрингове....то така или иначе не ги сортира като числа :) За това варианта е да не ги сортираш, а просто да обърнеш листа накрая

0
15/04/2016 14:22:31
sevdalin avatar sevdalin 38 Точки

Здравейте, за да не спамя с нова тема бих искал да ми помогнете тук, защото не мога да разбера защо ми гърмят 3 отговора в Judge. И по точно, 3,5,8 отговор. Прочетох коментарите по темите за тази задача във форума, но там участниците са имали проблеми със Празните пространства ( spaces ), а аз това съм го изчистил. Не разбирам защо гърми, а и Judge ми казва просто Грешен Отговор, нищо повече и аз не разбирам къде греша. Поне да можех да видя с какъв Input се чупи.

Ето го кода ми: цък

0
12/02/2017 10:04:23
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.