Loading...

Във форума е въведено ограничение, което позволява на потребителите единствено да разглеждат публикуваните въпроси.

nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

Поправителен изпит на 28 април (понеделник) от 16 часа - има ли желаещи?

Колеги, обявяваме поправителен изпит по C# Basics за пролетния прием. Имаме възможност да го направим на 28 април (понеделник) от 16 до 22 часа. Смятаме да събираме такса за изпит в размер на 50 лв. за да намалим броя участници и да съберем само хора, които се готвят сериозно.

За записане: https://softuni.bg/trainings/seminars/details/1028. След като се запишете, трябва да заплатите такса от 50 лв. до 24 април.

Искаме да дадем още един шанс за прием с пролетния поток в СофтУни за хората, които не са доволни от представянето си на изпитите. Ще може да се яви всеки, който не е доволен от оценката си.

44
Programming Basics
Ivaylo.Il avatar Ivaylo.Il 226 Точки

Ako na purvoto klasirane ne uspeq mn qsno che shte se qvq na porpavitelen. Sry za latinicata no sum ot mobilniq. Dano samo zaradi fakta che shte ima popravitelen I shte se subirat pari da ne povliqe na 1to klasirane.

2
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5294 Точки

Ще се постараем задачите да са със същата трудност като средното за предходните 8 варианта, за да не даваме предимство на повторно явилите се. За нас е важно не да ви скъсаме, а да отделите време и да научите материала. Изпитите са само инструмент за измерване на напредъка. Истинската стойност от обучението са натрупаните умения.

9
borispavlov avatar borispavlov 45 Точки

Идеята за втори шанс винаги е добра :)

0
mishe avatar mishe 5 Точки
и аз съм за втори шанс
0
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

Да де ама какво става с класирането ? Примерно аз не съм доволен от резултата си, което си е така :) И се явя на изпит и изкрам по-висока оценка, и ще изместя много хора с едно място по-надоло. По този начин някой ще отпадне, като преди това примерно е бил приет.
От друга страна, ако аз не се явя и ме изместят 50-100 души, мене няма да ме приемат и ... става кофти.
С две думи, всеки с по-ниски оценки ще иска да се яви и ще имате не 200 ами 400 души :)

8
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Явяват се хора които не са приети .. какъув е смисъла да ходиш ако те приемат.. Съмнявам се да има вариант на поправката да земеш стипендия .. Като цяло има 3 варианта - приет - отличник - и неприет ! Примерно сега приемат 300 човека и си допълват бройката от поправителният изпит :) 

0
bsdemon avatar bsdemon 348 Точки

И аз това питам. Какво ще промени в класирането този поправителен изпит.

1
kiko144 avatar kiko144 795 Точки

Ще даде възможност на някой които е учил учил и е изкарал 100 точки, да учи пак и да изкара 300 за да успее да влезне !

3
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Много хора ще могат да отговорят на този въпрос, ако знаят границата от точки за влизане присъствено в СофтУни... Така ще могат да си преценят дали резултата, който имат им стига или да се яват повторно, за нов опит...

14
dimitarnik avatar dimitarnik 93 Точки

Няма да е честно спрямо, тези които нямат възможност да дойдат до София още веднъж! Все пак, регламента беше ясен!

13
ivan_met avatar ivan_met 6 Точки

И аз мисля така. Да и врмето никак не устройва хората които не са от София.Аз примерно трябва да мина 500 км от Варна за изпита и после обратно 500 км, или да нощувам в София.

1
XmUrF avatar XmUrF 363 Точки

И по какъв точно начин няма да е честно спрямо хората, които няма да могат да се явят? Да не би без тази дата, те да могат да се явят? По какъв начин тази поправка ще повлияе на резултатите на тези хора, които няма да могат да се явят втори път?

2
milen8204 avatar milen8204 296 Точки

@ XmUrF   искренно се надявам да не говориш сериозно, нали не мислиш, че е справедливо едни студенти да се яваят на изпит 2 пъти, а други по един ???

1
mmddimitrova avatar mmddimitrova 433 Точки

Страхотна идея, имаше доста разочаровани лица на моя изпит. Може и аз да се явя, за да се отсрамя. laughing Дано я реализирате.

2
petar.petrov avatar petar.petrov 37 Точки

Да, аз също бих се явил. 

1
Tr00peR avatar Tr00peR 566 Точки

Без лоши чувства, но се чувствам длъжен да изкажа мнение.

 

Такова нещо би създало много лоша практика, и коренно противоречи на някои изказвания на г-н Наков, че СофтУни ще бъде място за най-добрите и няма да си позволят да приемат слаби студенти. Заедно с трудността (или лесността) на задачите в повечето групи все повече започвам да си мисля, че СофтУни ще бъде просто бизнес, в който целта е да се приемат повече хора, за да се съберат повече такси. Искрено се надявам това да е просто лошо чувство, тъй като аз вече заложих много на СофтУни и Наков.

 

За какво би било на когото и да било да се подготвя добре от тук нататък за изпити, като може просто да отиде да се пробва, пък ако не мине, после евентуално за поучи за поправката. Не дай си боже пък да направят 2ри поправителен, който обаче да струва 100 лева, 3ти за 150 и тн...

 

Не виждам кому е нужно това, при положение, че на всеки 4 месеца ще има нов прием и нов изпит.

 

Пак казвам, нямам лоши чувства към никого, извинявам се на колегите, които не са справили, както и на екипът на СофтУни, ако съм ги обидил по някакъв начин. Просто споделям личните си размисли.

42
RoYaL avatar RoYaL Trainer 6849 Точки

На нас/вас, хората, които бъдат приети, също ще ни/ви трябват хора за тийм плей и т.н.

Не бъдете като зубърите в училище - "който не си е научил на време, да го д***, нали аз се оправих, другите кучета ги яли". Бизнесът има нужда от тези кадри, СофтУни също, и останалите курсисти - и те. Ако "поучи" за поправката и я вземе, значи все пак е учил, дори и да е имал момент на мързел, в който се е изложил.

6
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Tr00peR, чест ти прави, че искренно и открито изразяваш позицията си!

Мойте пък предположения за този поправителен са, че предвид малкото места за присъствено обучение (400-500), които така или иначе вече са запълнени по-естествен начин от топ 400-500 на най-добре представилите се на изпитите, почти не са останали места за хората от подготвителната група (Ниво 0).... Вероятно повечето нули на входния изпит са на хора от подготвителните групи, които не са успяли да усвоят материала, в резултат на което това би подействало доста демотивиращо { примерно хората ще си кажат - "еее ми нямам шанс за месец и половина да ги науча тия неща, на изпита ще има и по-знаещи хора и те ще са пред мен" (което се видя, че не е съвсем така - много хора от Ниво 0 положиха труд и не само, че се представиха добре на входните изпити, ами даже и постигнаха отлични резултати!) } за следващите хора, които ще решат да се запишат за Ниво 0 на есен... 

4
dimitarnik avatar dimitarnik 93 Точки

Съгласен съм с теб, така не се прави образование, аз също съм разочарован от резултатите си, но ако се нарушават правилата и принципите рано или късно ще се провали системата. Пример мога да дам с моят настоящ университет, специалност право, където от заложени 78 бройки в края на 5ти курс сме 140 човека. Първо това действа демотивиращо и второ това е предпоставката, която съсипва пазара на кадри за тази сфера. Хора не всичко е информатика, има и други професии. Пак повтарям, аз също съм разочарован от резултата си, но така не се прави. Трябва да променим схващането в България, че правилата са създадени да се нарушават.

20
Mihail.Stoyanov avatar Mihail.Stoyanov 20 Точки

Да аз имам огромното желание да се ява на поправителен!

Подкрепям и идеята и размерна на таксата!!! :)

Само малка корекция... на 28 сутринта летя за Франкфурт и на 01 вечерта се прибирам...... няма да мога да се ява на 28 за съжаление... по ранна дата 26-27 би била перфектна

-3
nmladenova avatar nmladenova 17 Точки

Какво значи "за хората, които са се готвили сериозно"? Всички, които са участвали в този курс са се готвили сериозно. Нали организацията Ви е софтуерен университет? Това би трябвало да означава, че при Вас могат да учат хора, които никога преди не са се занимавали с това. Аз например съм такъв кандидат- който никога преди не се е занимавал с това. Честно казано ми беше адски трудно за 2 пъти по-малко време от първоначално уреченото да поема този обем материал, но положих сериозни усилия. Не е готино след като цял месец не съм спала повече от 5 часа на денонощие и съм успяла да се справя единствено благодарение на мотивацията си, сега да видя, че явно съм от хората, които не са се готвили сериозно. Имате пропуски. Ако хората, които са се готвили сериозно са троловете от Телерик- кажете поне да си знаем, че те са Ви таргет, за да не кандидатстваме в СофтУни и така:-) Благодаря предварително:-)

17
Plami avatar Plami 373 Точки

Абсолютно съм съгласна с теб. В крайна сметка тези изпити се превърнаха в състезание между бивши и настоящи кадри на Телерик, които обясняват, че задачите били супер лесни. Чакайте малко - щом бяха толкова лесни, защо има толкова лошо представили се.

Аз лично вече няколко дена се опитвам да усвестя от изпита и подготовката за него :D

11
Matrix avatar Matrix 1092 Точки

Подготовката както за Телерик "кадрите", така и за този СофтУни винаги е била една и съща и като време (месец и половина), и като лектор (Наков), и като лекции... Изпитите също винаги са били от един и същи тип, начинът на оценяване също... Винаги има по-можещи и знаещи, които се явяват на изпитите !! И са го постигнали с цената на много труд!
Например аз когато се явявах за пръв път на  C# (моя първи изпит беше по C# 2-ра част, където гледах меко казано като гръмнат) имаше пък хора, от минали години от Телерик, които се яваваха за повишаване на оценка да кажем и си решаваха задачите за по 2-3 часа...

На есен, ако се явите сега в СофтУни може пък вие вече да сте в позицията на "по-знаещите хора", а пък зайците които започват август месец на плажа да се учат какво е for цикъл и да се готвят тогава да им е нанагорно...

4
Plami avatar Plami 373 Точки

Най-вероятно си прав. Но все пак е малко дразнещо за нас начинаещите - не мислиш ли?! Аз лично приветствам такава поправка,тъй като в голяма част от тези 6 часа по време на изпита бях блокирала и се стремях да се изкарам от това състояние :D И в това състояние можах да използвам твърде малко от моя потенциал :)

0
Можем ли да използваме бисквитки?
Ние използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Можете да се съгласите с всички или част от тях.
Назад
Функционални
Използваме бисквитки и подобни технологии, за да предоставим нашите услуги. Използваме „сесийни“ бисквитки, за да Ви идентифицираме временно. Те се пазят само по време на активната употреба на услугите ни. След излизане от приложението, затваряне на браузъра или мобилното устройство, данните се трият. Използваме бисквитки, за да предоставим опцията „Запомни Ме“, която Ви позволява да използвате нашите услуги без да предоставяте потребителско име и парола. Допълнително е възможно да използваме бисквитки за да съхраняваме различни малки настройки, като избор на езика, позиции на менюта и персонализирано съдържание. Използваме бисквитки и за измерване на маркетинговите ни усилия.
Рекламни
Използваме бисквитки, за да измерваме маркетинг ефективността ни, броене на посещения, както и за проследяването дали дадено електронно писмо е било отворено.