Родна идея ли са домашните?
От чисто любопитство ме интересува на родна почва ли се е зародила идеята за домашните или така идва от друга страна в договора?
Това е груба даскалска практика от края 20-ти век. Учениците са стресирани от домашни и контроли в училищата, студентите в техническите ВУЗове едвам смогват от проекти и курсови работи, да не говорим за архитектурните специалности. Работещите пък, особено със семейство едвам намират време.
За каква аудитория са предназначени курсовете по програмиране на C#?
Компютърните специалисти знаещи други по-стари езици, също се справят с големи мъки. Очевидно помощното меню Help, пърдон интернет страница, не е ефективно за да задоволи нуждите им. Липсата на Command table или Command List (таблица с команди и прости обяснение на 2-3 реда; някога за асемлер се пишеха такива) важи и за други компании, например Cisco. Методичното обучение стъпка по стъпка е крайно неудобно - Стив Джобс го доказа преди години.
Повечето задачи в ниво beginner за C# са толкова елементарни, че ги намирам за подигравка, поради което не съм си и правил труда да ги пиша, което автоматично възспира явяването на изпит. Преди малко разбрах, че са задължителни. Други от задачите са толкова трудни, че изискват специални познания по математика и информатика на ниво ВУЗ, освен ако няма готови команди за извършване на тъй желаните операции. Команди които не се изучават в лекциите, а търсенето им в интернет не оправдава резултата. Така де, предполагам че вече е ясно на къде бия - падам си по решаването на сериозни проблеми, сиреч практическото обучение с реални работещи кодове.
Едва ли се оценяват алгоритмите на езици извън системата на обучение на SoftUni, сиреч заготовки преди да почна писането на C# кода, дори и те да са работещи!
Изучавал съм програмиране и информатика съвсем сам, а и съм с геометричен начин на мислене, сиреч виждам заобикалящия свят като снимки, фигури, планиметрични тела, тригонометрия, графики, функции, и не работя добре с числа, което автоматично означава че нямам заучена база за алгоритмите които някога съм писал. Затова питам: -Имам ли право да ползвам мои сорсове на изпита? Сиреч да надзъртам някъде за справка.
Айде сега, малко по-интелигентно с четенето. Така ли правите разбор на стринг?
Въпросите са два. И очевидно изикват по-задълбочен анализ на база съпътстваща информация.