Стресът в ИТ сферата: как технологиите влияят на живота ни
Loading...
Семинар

Стресът в ИТ сферата: как технологиите влияят на живота ни

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Стресът в ИТ сферата: как технологиите влияят на живота ни", който ще се проведе нa 14 декември 2018 г. (петък) от 19:00 часа в зала Creative на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Лектор e Силвия Куманова.

За Семинара

По време на семинара ще разгледаме влиянието на технологиите върху качеството на живот на заетите в ИТ сферата. В рамките на събитието, ще си поговорим за:

1. Понятието за стрес:
- Как стресът влияе върху мозъка ни;
- Процесът на стрес: стресори, стрес-медиатори и стрес отговор;
- Физически стрес: отговор – реакцията на тялото;
- Психологически стрес: отговор – реакцията на психиката.

2. Трите основни вида страх – преодоляване и въздействие на ИТ професията.

3. Влиянието на технологията върху всекидневния ни живот.

Семинарът предвижда множество интерактивни дейности, както и демонстрация на връзката между мозъчните вълни и емоционалното ни състояние.

За Лектора

Силвия Куманова

Силвия e физик, социален психолог с 15 години опит в ИТ бранша. Притежава богат опит в корпоративния свят, като е работила за разпознаваеми брандове на българския и международния пазар. Ръководила е големи екипи с тясна специализация в бизнес трансформациите. Тя е една от малкото дами, работили на висока позиция в китайска компания. След като лично преживява синдромът на професионалното прегаряне, Силвия се ориентира към психологията и прилагане на иновативни техники за намаляване на стреса. Обучена е и прилага успешно съвременните достижения на науката, основаващи се на biofeedback, мозъчни стимулации и виртуална реалност, които дават добри резултати при повишаване на качеството на живот.
Силвия Куманова photo