Теория на Големия Взрив
Loading...
Семинар

Теория на Големия Взрив

Заповядайте на безплатен семинар на тема "Теория на Големия Взрив", който ще се проведе нa 30 януари 2019 г. (сряда) от 19:00 часа в зала Inspiration на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Лектор e д-р Лъчезар Симеонов.

За Семинара

Семинарът ще представи актуални теми от съвременната космология. В рамките на три часа, ще имате възможността да намерите ясни отговори на големи въпроси, като:
- Защо вярваме, че Вселената е възникнала, а не е вечна?
- Какви са бъдещите посоки на развитие на теорията на Айнщайн и теорията на Големия взрив?
- Какво представляват микровълновият фон, червеното отместване и гравитационните вълни?

За Лектора

Д-р Лъчезар Симеонов

Д-р Симеонов защитава докторантура (по проект Marie Curie Initial Training Network – Coherent Information Processing in Rare-Earth Ion Doped Solids) в Технически университет Дармщадт (Technische Universität Darmstadt), Германия, в групата на проф. Томас Халфман по нелинейна оптика и в групата по квантова информация с проф. Николай Витанов в СУ „Св. Климент Охридски”. Той е бакалавър по „Ядрена техника и ядрена енергетика“ и магистър по “Теоретична и математична физика”, които завършва в СУ “Св. Климент Охридски”. Научните му интереси са в областта на квантовата информация, квантова оптика, нелинейна оптика, интерпретации на теория на гравитацията и на квантовата механика.
Д-р Лъчезар Симеонов photo