Теория на Големия Взрив
Loading...
Семинар

Теория на Големия Взрив

30.01.19 19:00 - 22:00 Учебна зала Experience гр. София, ул. Тинтява 15-17, етаж 1 Д-р Лъчезар Симеонов

Остават:

Запиши се
Заповядайте на безплатен семинар на тема "Теория на Големия Взрив", който ще се проведе нa 30 януари 2019 г. (сряда) от 19:00 часа в зала Experience на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Лектор e д-р Лъчезар Симеонов.

За Семинара

Семинарът ще представи актуални теми от съвременната космология. В рамките на три часа, ще имате възможността да намерите ясни отговори на големи въпроси, като:
- Защо вярваме, че Вселената е възникнала, а не е вечна?
- Какви са бъдещите посоки на развитие на теорията на Айнщайн и теорията на Големия взрив?
- Какво представляват микровълновият фон, червеното отместване и гравитационните вълни?

За Лектора

Д-р Лъчезар Симеонов

Д-р Симеонов защитава докторантура (по проект Marie Curie Initial Training Network – Coherent Information Processing in Rare-Earth Ion Doped Solids) в Технически университет Дармщадт (Technische Universität Darmstadt), Германия, в групата на проф. Томас Халфман по нелинейна оптика и в групата по квантова информация с проф. Николай Витанов в СУ „Св. Климент Охридски”. Той е бакалавър по „Ядрена техника и ядрена енергетика“ и магистър по “Теоретична и математична физика”, които завършва в СУ “Св. Климент Охридски”. Научните му интереси са в областта на квантовата информация, квантова оптика, нелинейна оптика, интерпретации на теория на гравитацията и на квантовата механика.
Д-р Лъчезар Симеонов photo

Ресурси

Няма ресурси за този семинар