IoT базирано на LoRa и датчици през него
Loading...
Семинар

IoT базирано на LoRa и датчици през него

Заповядайте на безплатен семинар на тема "IoT базирано на LoRa и датчици през него", който ще се проведе нa 30 януари 2019 г. (сряда) от 19:00 часа в зала Experience на Софтуерния университет (София, ул. Тинтява 15-17, етаж 2). Лектор e Васил Томанов.

За Семинара

LoRa е технология за безжична свързаност на големи разстояния за IoT устройства с много ниска консумация. В бъдеще милиони устройства ще бъдат свързани в мрежа (електромери, радиатори, парно, бойлери, климатици, автомобили и много други), те могат да предават данни за своята работа в изчислителни центрове, от където да се предоставят инструменти за мониторинг и управление на крайния потребител.
По време на семинара ще разгледаме следните въпроси:
- Какво е IoT?
- Как работи IoT?
- Как се е променило в IоТ от първоначалната идея до момента.
- На къде се насочва съвременната IoT технолгия?
- Бъдещето на IoT.
- Конкретни реално работещи решения.
- IoT(LoRa) мрежа в България.
- Миkро/частна IoT мрежа.
- Направи си сам IoT устройство с минимални усилия.

За Лектора

Васко Томанов

Васко Томанов има дългогодишен опит в сферата на софтуерното инженерство и системи за комуникации в реално време. Завършва висшето си образование като инженер. Изчислителна техника в ТУ-София и в последствие MBA в University of Liverpool (UK). По настоящем живее в Лондон. Заема позицията CTO/Technology Fellow в B2N (www.b2net.net) и CTO в IoT Solutions (https://i4things.com).
Васко Томанов photo