Проблем при компилирането на 02. Expression / C#
Здравейте! Тепърва започнах да се обучавам по програмиране. Чета няколко книги, едната от които е тази на Светлин Наков "Въведение в програмирането със C#" и се записах в курса по "Основи на програмирането C#". Реших да прегледам архивите от предишните лектори и да се впиша в Judge системата на SoftUni, за да се опитам да реша нещо. Уви, стигнах до задача номер №2 Expression /Израз/ и въвеждайки това в Judge:
using System;
namespace Expression
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
Console.WriteLine((3522 + 52353) * 23 - (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3);
}
}
}
получих следната грешка:
"Compiled file is missing. Compiler output: ...\tmpE9A3.tmp(7,7): error CS0103: The name 'Console' does not exist in the current context"... В dotnetfiddle реших да опитам с using директивата 'System', но получих друга грешка там: "Fatal Error: Public Main() method is required in a public class"... Преди това опитах и с using static директивата, но пак ми дава грешки... using static System.Console; using static System.Math; class Program { static void Main() { WriteLine((3522 + 52353) * 23 - (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3); } } Реших да послушам компилатора от dotnetfiddle и стана: using System; namespace Expression { public class Program { public static void Main(string[] args) { Console.WriteLine((3522 + 52353) * 23 - (2336 * 501 + 23432 - 6743) * 3); } } }
Защо се случва това? Във връзка с актуализация на драйвери и библиотеки на C#, или пък използвам по-нова версия на .NET, или пък е заради разликата между .NET Core и .NET Framework?
Благодаря ви предварително!
Поздрави
Благодаря ти много за отзива, Светослав!
Стигнах до извода, че и в Judge системата на SoftUni би ми било необходимо да използвам "public" пред "class"-овете и "static void Main" функцията...
Поздрави
Радвам се, че съм бил полезен, но съм убеден, че не е неободимо класа и Main метода да са публични (или поне Judge не настоява за това), все пак не пречи, по твой избор :)
Поздрави!
Прав си, аз съм се подвел... Грешката ми е била другаде. Току-що опитах пак, всичко работи "100/100"...
Благодаря ти!