Programming basic
Има ли студенти взели програм бейсика без да четат книгите?И , ако не с коя започнахте ?
Има ли студенти взели програм бейсика без да четат книгите?И , ако не с коя започнахте ?
Тук в гидхъб SoftUni са качили материали, които ще ти помогнат със старта в бейсик курса. Също така във форума възникват интересни въпроси за решаване на задачите от курса и ако участваш и преоткриваш собствените си решения /въпреки резултата в Judge/ ще ти е от полза за изпита а и като цяло за логиката в програмирането. Успех.
delete
Тези ресурси достатъчни ли са?
Ами зависи какво целиш. Аз лично преди много години започнах с Фортан и Асемблер, които ми бяха кофти като синтаксис, но тогава пък щраках на Правец 8. По-късно се зарибих по Бейсик, който ми разруши лингвистичните способности. Минах на С и заобичах програмирането. Изчетох къде какво намерех за С, С++, С#, HTML, CSS, JavaScript, след схващане на синтаксиса и няколко малки любителски проекта с Raspberry и Arduino, започнах усилено да чета за ООП и разширих проектите си с потребителски интерфейси на web, Android и Windows. Та ако целиш да се запознаеш с езика C# и с програмирането като цяло, г-н Наков и комп. са представил по един много разбираем език синтаксиса и методите за писане на код и похватите за използване на променливите, но ако си решил това да го превърнеш в професия, ще е необходимо доста четене и още повече писане...... много писане.
П.П.
много ще ти помогне ако намериш литература за Framework. Там са описани процесите се случват на заден план. Ще разбереш какво е опашка, как се управляват заявки към процесор и памет, потоци, регистриране и публикуване на асембита и много др неща, които ще ти дадат допълнително светлина над материала в бейсик курса.