Професионална програма
Loading...
mihayloff14 avatar mihayloff14 825 Точки

Курсът Структури от данни и ниво Back-End

Здравейте,

най-накрая ще започне дългоочаквания за мен курс Структури от данни и аз побързах да се запиша. Мисля че ще бъде доста добър и нямам търпение да започне.

Разбира се, паралелно с това започва ниво Back-End и ще се наложи доста отдаденост, за да успея да се справя с двете предизвикателства достатъчно добре. Предполагам, че и други ще се запишат за курса паралелно с нивото си.

Това което ме притеснява, обаче, е че новият курс ще се провежда в четвъртък вечерта, по същото време с една от трите редовни лекции през седмицата от нивото. Та, възможно ли е все пак, програмата да бъде съобразена с това и една от двете лекции да бъде изместена в друг час или ще се наложи да избираме между лекция от ниво Back-End и Data Structures ?

Очаквам и други мнения по темата. Благодаря предварително.

 

9
Структури от данни и алгоритми 18/06/2015 14:43:37
pataroka avatar pataroka 319 Точки

Откак излезе съобщението за курса Структури от данни не спира да ме гложди въпроса дали да го запиша. Не дали искам, а дали ще мога ефективно и пълноценно да уча и да се подготвям и за изпита, барабар с останалото. 

Имам, обаче няколко въпроса, който са свързани не само с този отворен курс конкретно.

Доколкото разбрах, след като този курс свърши, ще има курс по Алгоритми. Идеята е двата да се въртят един след друг ли? И всъщност, колко са независими един от друг, че ще бъдат разделени? В смисъл, не искам да се чувствам пре****, ако реша да не го записвам и се окаже, че в обозримото бъдеще няма да има друга инстанция на този курс, както на пръв поглед не се очертава курсовете по Unity и Линукс администрация да бъдат повторени. Поне няма официална информация дали/кога ще бъдат повторени. 

Ако човек иска да да завърши по най-ефективния начин, е логично да взима допълнителните 16 кредита по време на трите нива на обучение. Това, естествено, изисква и да си прави сметката. В това число не само финансово и времево, а и според интересите и това има ли необходимия набор от знания за качествено усвояване на материята в конкретния курс. Демек, ок ли е да записваме отворени курсове докато сме в ниво Fundamentals или е препоръчително да ги оставяме за по-нататък. Доколко е възможно да има нещо като официален годишен таймтейбъл с възможните, нека ги наречем в университетски стил ЗИП-ове, така както се знае, че има прием за Fundamentals 4 пъти в годината и има Front-End и Back-End един път в годината.

Последните не е ли по-добре да са по два пъти и да текат едновременно, та човек да може да избира кое да кара по-напред. Ако приемем, че 30 % от записалите Fundamentals добутат до следващо ниво, при 4 приема годишно това все пак прави около 400 души, което според мен позволява разцепването на две групи по 200 човека...

 

1
03/06/2015 12:21:07
Samuil.Petrow avatar Samuil.Petrow 1549 Точки

Материята си е тегава и ако нямаш възможност за пълна отдаденост към програмирането (поне колкото работен ден) - карането му паралелно с друг курс и истински доброто му усвояване би било трудно според мен.

Аз карах Структури данни и алгоритми (не мисля, че това, че сега ще са разделени ги прави особено незастъпими един с друг) паралелно с Бази данни и ми беше доста мъчно.

1
ttitto avatar ttitto 1154 Точки

Подкрепям Самуил. Курсът не е подходящ за хора, които не са учили ООП. А от опит мога да кажа, че да се кара паралелно който и да е друг курс с ниво 3 си е направо глупост. Освен ако не мислите да се занимавате 12 часа в денонощието само със Софтуни.

Другият момент е, че лекциите (във всички курсове) са достатъчно повърностни и ако сами не отделите време да навлезете малко повече в материала, отколкото се изисква, накрая няма да се чувствате удовлетворени от обучението. Така че не препоръчвам на никой да скача през глава. Това вече сме го гледали в курсовете по LSA и по Unity, където много хора ги започнаха и ги изоставиха, за да си спасят задължителните курсове.

1