Професионална програма
Loading...
Deyanova avatar Deyanova 73 Точки

Global Datathon 2018 ще се проведе на 28-30 септември

Второто издание на глобалния #Hackathon с данни, организирано от Data Science Society предстои през септември!

#GlobalDatathon2018 е 48-часово състезание за всички дейта ентусиасти, любопитни да работят по реални проблеми съвместно с приятели, експерти и ментори от цял свят.


Есенният data хакатон на Data Science Society ще се проведе, не само онлайн, но и на няколко места по света между 28 и 30 септември! Благодарение на специално разработена платформа от организацията, участниците ще могат да споделят идеи за решения и да работят заедно по data казусите от различни точки на света. А в това издание на дататона, участниците ще се срещнат не само с ментори от над 10 страни, но и с експерти от водещи фирми, като Telenor, Ontotext, Kaufland, Telelink, които са подготвили казуси с реални данни.

Нещо ново за дататона е и паралелното му провеждане в Европа и Азия. Този път, data ентусиастите не само от България, но и от Австрия, Хърватска и Индия ще могат да се съберат за предизвикателството физически.
Локациите на дататона включват Стопански Факултета на Софийския университет в София, Manipal Academy и Manipal ProLearn - Data Science в Южен Бангалор, We are developers и Виенски университет по икономика и бизнес във Виена и Алгебра колеж в Хърватия. Изискванията към участниците са да донесат лаптопите си, доброто си настроение и да са решени да учат и да експериментират в една приятелска среда, където ще натрупат нови знания и приятелства в областта на големите данни!


Global Datathon е отворен за студенти и за всички любопитни в областта на Data Science, както и експерти с различен опит и умения. Този път Telenor, Kaufland, Ontotext  и Telelink са подготвили вълнуващи предизвикателства, обхващащи теми в различни области като комуникационни технологии, интернет на нещата, екологични проблеми като замърсяването на въздуха и др. В края на Hackathon-а всички ние ще сме научили повече и ще имаме нашите първи статии по реални проблеми с реални решения.


Международно известни експерти и ментори ще помогнат на всички участници, математици, експерти по анализи на данни, софтуерни инженери и любители на данни в разработването на своите моделите за решаване на дадени проблеми. Кое ще бъде най-доброто решение? Ще има видео стрийминг от презентациите на финалистите, достъпна за всички на нашият сайт.
 

Data Science Society

Data Science Society е доброволческа организация, отворена за всички Data ентусиасти желаещи да работят с данни. Общността изгражда глобална мрежа от участници, ментори, организации, университети, институти, партньори и фирми, работещи в сферата на Data Science. Компаниите A Data Pro, Telelink, Receipt Bank и WorldQuant подкрепят всяко Data начинание.
 

Пригответе се за най-голямото световно дейта предизвикателство GlobalDatathon2018 - резервирайте мястото си преди 24 септември!

0
Events