Loading...

СофтУни и Икономедиа в стратегическо партньорство

avatar Катерина Костадинова 2 минути
СофтУни и Икономедиа в стратегическо партньорство

СофтУни и Икономедиа са организации-лидери в своите сфери, а днес обединяваме сили заедно, за да изпълним редица амбициозни цели в посока дигитализация на работните процеси, в крак със съвременния свят, в който живеем. Повече информация за СофтУни и Икономедиа, както за съвместните ни планове по официално сключеното партньорство, вижте в следващите редове:

Икономедиа

Икономедиа е най-големият издател на бизнес медии в България и една от водещите онлайн групи. Портфолиото им включва най-влиятелното икономическо издание Капитал и новинарския сайт Дневник. Икономедиа е издател и на няколко специализирани информационни продукти като Кариери, Регал, Бакхус, Одит. инфо.

Мисията на медиите на Икономедиа е да дават достоверна и качествена информация, да създават авторска журналистика, която помага на читателите да правят информиран избор за бизнеса си и за личния си просперитет.

СофтУни

СофтУни е най-голямата и уважавана образователна IT институция в България, която включва брандовете – Software University, SoftUni Digital, SoftUni Creative, SoftUni Kids, SoftUni Svetlina и SoftUni Foundation. Мисията на СофтУни е да предоставя качествено и достъпно съвременно образование в направленията – софтуерно инженерство, дигитален маркетинг и дизайн, като ежегодно съдейства за кариерния старт на стотици студенти. От старта до днес СофтУни не спира да обновява своите образователни програми, в крак с технологичното развитие днес, промените, настъпващи на пазара, както и това какво търсят работодателите в момента като умения и качества у своите кадри.

СофтУни и Икономедиа заедно в стратегическо партньорство

Икономедиа, като една от най-успешните и бързоразвиващи се медийни групи в Бълглария, се стреми непрекъснато да внедрява съвременни технологии и дигитализацияв целия процес по създаването на актуално съдържание и достигането му до аудиторията.

СофтУни, от своя страна, като институция, която е фокусирана и специализирана в развитието на практически умения в съвременните поколения в сферата на технологиите, е готова да подпомогне още повече този процес по дигитализация, чрез своите обучителни програми. Целим също така да представяме и запознаваме нашите студенти с различните медии от групата, от които ще могат да черпят актуална информация и обективен поглед за заобикалящата ни бизнес среда, както и актуална и полезна информация, която ще подпомогне кариерното им развитие. На свой ред, Икономедиа предстои да отразява различни образователни инициативи в сферата на софтуерното инженерство, дигиталния маркетинг и криейтива, организирани от СофтУни, чиято цел е все повече българи да намерят реализация в тези бързоразвиващи се сфери.

"Бих определил партньорството като стратегическо, което ще търпи все по-голямо развитие напред във времето. Целим то да се превърне в поредния успешен пример за това как образование и бизнес могат да работят ръка за ръка, създавайки една устойчива и благоприятна среда и възможности за развитие на младите хора в България." – Иван Ненков, CEO на СофтУни.