[Judge] C# Basics 19.12.2014 Problem 3 Boat
Здравейте , колеги ! Решавам задача от тип 3та на изпитните задачи (задачите с рисуване) , но ми възниква проблем...
"unhandled exception input string was not in a correct format....." и ми изписва , че грешката ми е на ред 8(реда с leftDots) , след като го закоментирам 8мия ред ми изписва същата грешка на ред 9 и така и на ред 10 ...
Пробвах първоначално да ги правя string leftDots = new string('.', (n - 1)); и след това по - надолу в един цикъл да ми принтва на конзолата разни редове , но така когато не са конвъртнати към int , не ми позволява да правя сравнения на променливите в цикъла (например вътре в цикъла да имам if конструкция , в която да пише , че ако leftDots < 0 ...еди какво си да става).
Много ще съм ви благодарен ако ми помогнете , защото търсих в stackoverflow-a за хора с моя проблем , и там ги съветват да конвъртнат променливите към int , и аз така и направих , но пак ми дава exception ...
Ето го кода: (съжалявам , че не e в gitHub) :
using System;
class Program
{
static void Main()
{
int n = int.Parse(Console.ReadLine());
int leftDots = Convert.ToInt32(new string('.', (n - 1)));
int asteriks = Convert.ToInt32(new string('*', n - (n - 1)));
int rightDots = Convert.ToInt32(new string('.', n));
Console.WriteLine("{0}{1}{2}" , leftDots, asteriks , rightDots);
Здравей , Катя ! Благодаря много за примера. Сега ще го оправя ! Май само ти ме разбра какво искам да направя :D
Идеята ти си е наистина хубава!
А разликата във виждането идва от background-a: аз много години съм работила като трейнър, и в тази работа за да може фирмата да печели от един служител - трябваше аз да намирам кое е най-ценното у него, за да може точно върху тази ценност да се гради.
Да, така е ! Все пак въпросният служител не трябва да разчита само на най - ценното си качество , а трябва да надгражда над него , като работи върху слабите си места и така да се стреми постоянно да се усъвършенства. :)