грешка от невнимание ..
изисква се
Yes, value=3
No, maxdiff=1
а твоето е
Yes,value= 3
No,maxdiff= 1
грешни спейсове ;)Здравей,
проблема е изхода, който принтираш, трябва да бъде:
if (counter == novArr.Length - 1) { Console.WriteLine("Yes, value={0}", novArr[0]); } else { Console.WriteLine("No, maxdiff={0}", Math.Abs(value)); }
За другите 34 точки, трябва да пооправиш алгоритъма. :>
value = novArr[i] - novArr[i + 1];
трябва да е
value = Math.Max(value, Math.Abs(novArr[i] - novArr[i + 1]))
Поне при мен това беше грешката, когато си получавах заветните 66 точки.
Ето решението ти със 100 точки.
При мен се получава така със SumOfElements! Каквото и да правя все го докарвам до 75 точки, а всички тестове са вярни, даже имам проверка и за нули!
Тая история прилича на оня виц дето не била п..ка ами на майка му п....та! :)
Но не изключвам и възможността грешката да е в моя код!
SumOfElements ! Ако някой види къде греша да пише!
В екстремалния случай сбора на числата, които ти дават, е над хиляда милярда, а ти го слагаш в инт, които държи до 2 милярда :) . Пробвай с long за sum, diff и diffMin.
Авторското решение също е с интове! Надали е това, но ще го пробвам и ако стане ще е малко лицемерно!
Не го бях гледал авторското решение, но сега го компилирах и тествах. При вход "2 2 2 2" дава diff 4 , но при вход "2.10^9 2.10^9 2.10^9 2.10^9" не дава diff 4.10^9 , което с оглед на условието e ... грешно. Ако judge дава 100/100 на авторското решение или условието на задачата е грешно или просто няма тестове, които проверяват граничните стойности на входа.
на ред 49 трябва да е: value = Math.Max(value, Math.Abs(novArr[i] - novArr[i + 1])); - 100/100
Тъкмо завърших решението на Pairs и точките са 100! Прегледах ти решението, но нещо се изгубих по-средата! :)
За моето решение аз използвам List<int>, ако искаш прегледай го може да ти е от полза!
Pairs !
Мисля, че не ти запазва правилно променливите в масива, но вече мозъка ми спи и нищо не виждам!
Утре може да се пробвам да преработя твоето решение или да напиша ново с масиви!
Ето го и решението ми за 100 точки :) КОД-ът . Сега като погледнах авторското ми идва да се фрасна в стената!
66 / 100
някъде по синтаксиса поработи
http://judge.softuni.bg/Contests/Submissions/View/16406#SourceCode
Даде 66. Може ли да се разбере какво го чупи или просто тотално да го преразгледам. Какво седи зад тестовете. Примерно какъв тест е
Test #8 (Incorrect answer)