Професионална програма
Loading...
evgenikolov avatar evgenikolov 304 Точки

Въпроси касаещи студенти от прием Sept/Nov 2015, изпити, оценки, стипендии

Здравейте, след днешната лекция така и не разбрах за изпитите, завършването на модула и проекта във втората част от модула.

Като студент от прием September 2015 имам следните въпроси:

  • Отлична оценка от Programming Basics 2015 (изпита, който беше с битови операции) признава ли се за оценка по текущия Programming Fundametals? Ще ни бъде ли отразен като издържан за текущия модул?
  • Ако сме били стипендианти във (Fundametals Sept 2015) и сега си продължаваме като такива в Tech Module, какви ще са изискванията към този модул за да продължим със стипендиантски статут след като мине целия модул?
  • Колко и кои са всички оценки, който ще имаме в целият модул?
  • Във Software Technology курса единствено проекта ли ще формира оценките ни или ще има и изпит на избрана технология?

Някой неща може да са отговорени вече, но не и за нас които сме Sept / Oct 2015.

Просто ме интересува какви са изискванията по целия модул за нас, за да знаем на какви изпити трябва да се явяваме, какви оценки трябва да имаме, кое се признава, кое не. Според мен е добре всичко това да е ясно от сега за да няма проблеми за вбъдеще тип: (Не си минал Х курс или нямаш Х оценка и не можеш да продължиш стипендиантския си статус за следващите модули.) 

Очаквам отговор от някой компетентен член на екипа на СофтУни.

Благодаря! :) 

1
Programming Fundamentals 17/05/2016 20:43:04
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5298 Точки
Best Answer

Отлична оценка от Programming Basics 2015 (изпита, който беше с битови операции) признава ли се за оценка по текущия Programming Fundametals? Ще ни бъде ли отразен като издържан за текущия модул?

Курсът "Programming Fundamentals" е различен от "Programming Basics март 2016" (той е по-лесен), "Programming Basics 2015" (той е различен като брой кредити и трудност) и "C# Advanced" (той е по-труден). Следователно оценки между тези четирите курса не се прехвърлят!

Ако сме били стипендианти във (Fundametals Sept 2015) и сега си продължаваме като такива в Tech Module, какви ще са изискванията към този модул за да продължим със стипендиантски статут след като мине целия модул?

Стипендиантите се определят преди всеки модул на базата на постигнатите резултати в предходния модул. Примерно есента ако си в модул JavaScript Core и си завършил модул Software Technologies с топ резултати, може да кандидатстваш за стипендия. Дали ще те одобрим зависи не само от резултатите ти -> има интервю и съревнование между топ студентите.

Колко и кои са всички оценки, който ще имаме в целият модул?

В модул "Technologies Fundamentals" ще имате общо 2 курса с по една оценка за всеки от тях.

Във Software Technology курса единствено проекта ли ще формира оценките ни или ще има и изпит на избрана технология?

Курс "Software Technologies" се завършва с практически проект, няма изпит.

Призванат ли се оценки по Programming Dundamentals от предишни изпити?

Отговарям абсолютно еднозначно с едно изречение:

Ако някой е взел изпита по "Progamming Fundamentals" на 24 април 2016 г, от 9:00 часа, ще му признаем оценката от този изпит като оценка за курса "Programming Fundamentals - май 2016". Никакви други оценки не се признават!

Наков

3
18/05/2016 14:45:28
evgenikolov avatar evgenikolov 304 Точки

Тоест сега ще трябва да повторим някакъв изпит, за който сме минали материала? Доста нелогично звучи. 

Преди около седмица в друга подобна тема получих ето този отговор:

Това твърдение си противоречи с това, което ми отговорихте. Според мен, а и не само няма никаква логика да преповтаряме материал, които сме минали и затвръдили преди време.


Общата оценка за Tech Module средно-аритметично от 2те оценки, които получим през него ли се получава (Programming Fund + Soft Tech) / 2 ?

-1
17/05/2016 23:15:04
Lamms avatar Lamms 197 Точки

Защо всеки ден получаваме различни отговори на едни и същи въпроси? По време на лекцията днес в sli.do зададох абсолютно същия въпрос дали се признава оценката ни по първата част от курса и отговорът беше - Да. Няколко часа по-късно вече е - Не.

 

3
ViPeRsA avatar ViPeRsA 189 Точки

От 2 месеца се обсъжда това във форума и до сега 4 -5 човека дават различни отговори след което темите се изоставят.Мисля че е време да се каже окончателно :D

1
nakov avatar nakov SoftUni Team Trainer 5298 Точки

За групите от януари и февруари имаме следния случай. Те са карали 2 курса:

  • Coding 101 (сегашния Programming Basics) - 3 кредита
  • Programming Fundamentals (старата му версия от март и април 2016) - 6 кредита

Вторият курс съвпада на 60% с новата версия на същия курс (това, което учим от май 2016 в Tech модула).

Затова, само сега, по изключение, за хората карали Programming Fundamentals (старата му версия), ще им признаем оценката. Колко по-окончателно да отговорим? Ето го отговорът в едно изречение:

Ако някой е идвал на изпита по "Progamming Fundamentals" на 24 април 2016 г., ще му признаем оценката за този изпит като оценка за курса "Programming Fundamentals - май 2016".

Наков

-5
18/05/2016 11:36:24
evgenikolov avatar evgenikolov 304 Точки
Колко по-окончателно да отговорим? Ето го отговорът в едно изречение:
Ако някой е идвал на изпита по "Progamming Fundamentals" на 24 април 2016 г., ще му признаем оценката за този изпит. 

А тогава защо получваме грешна информация от колегите ви?

Цитирам: "Нужно е да вметна, че изпита на всички, преминали през СТАРИЯ BASICS ще се признава като резултат за тази част от модула."

Това чисто и просто, означава че СТАРИЯ BASICS (+Bitwise operators) ще се признае, но явно не е така и се получава конфликт и не знаем на кое да вярваме.

През цялото време говорите само за новите групи, новите приеми (януари фев март ...), а студентите от миналата година да се оправят както си знаят. Според мен изобщо не е честно.

1
gdurankiev avatar gdurankiev Author 982 Точки

Здравей, 

Отговора ми в тази тема не беше достатъчно изчерпателен откъм това точно кой стар Basics курс ще бъде признат но вече е променен, за да не подвежда други хора. 

Ако трябваше нещо да се повтаря, то вие нямаше да бъдете задължени да го правите отново. Вие няма да повторите материал, а ще научите нов или ще надградите стария. 

-4
evgenikolov avatar evgenikolov 304 Точки

Вече ставате жалки. :)

Вие няма да повторите материал, а ще научите нов или ще надградите стария. 

Не, ние (SoftUni 1.0, 2.0) няма да надградим с нов материал, напротив, ще повторим материал, който вече знаем отлично. Пълна безсмислица е това, което се случва.

3
18/05/2016 15:35:25
g.kolev avatar g.kolev 82 Точки

Извинявам се, но мисля че не прочетох следното изречение правилно: "Ако трябваше нещо да се повтаря, то вие нямаше да бъдете задължени да го правите отново. Вие няма да повторите материал, а ще научите нов или ще надградите стария."?! Това е абсурдно. Днес бях на упражненията от едноименния Tech Module и решавах задача, в която трябваше да прочета булева променлива и да я изпринтирам на конзолата? Да надградя знанията си от SOLID принципи, design pattern-и (да не продължавам) с това? Не виждам как може да се случи.


Според мен идеята на самия тек модул беше ОК, но реализацията беше е ужасна. Първо този Programming Fundamentals, сега изпитите, а утре? Опасявам се, че студентите с пълни отличия от бившия Fundamentals модул няма да могат да запишат Java специализацията, понеже трябваше да караме курсоветe OOP и HQC на C#.

1
18/05/2016 15:52:36